Zia Juhl og Slagslunde Skole genanvender mælke- og yoghurtlåg til gavn for Slaglunde Skoles naturlegeplads.

 

"Takket være Zia Juhl og Slagslunde skole kan beboerne i Slagslunde nu redde deres plastiklåg fra mælke- og yoghurtprodukter fra at havne på lossepladser samt forbrændingsanlæg og samtidig optjene penge til Slaglunde Skoles naturlegeplads."

 

11. marts 2015: Slagslunde Skole er en af Danmarks første lokale indsamlingspladser for Arla Harmonies® Brug Låget! indsamlingsprogram, der gør folk i stand til at sende deres brugte mælke- og yoghurtlåg til genanvendelse, og samtidig optjene penge til Slagslunde Skoles naturlegeplads. Beboere i lokalområdet kan nu aflevere deres accepterede mælke- og yoghurtlåg til Slagslunde Skoles lokale indsamlingssted, ved Bygade 49, hvor det er muligt at aflevere sine låg hele døgnet. Slagslunde Skole kan sammen med alle øvrige lokale indsamlingssteder findes på et Danmarkskort på TerraCycles hjemmeside på terracycle.dk. Kortet giver relevant information omkring afleveringstidspunkter og adresse.

 

Zia, der er initiativtager til indsamlingen, synes det er spændende at være en af de første, som har oprettet et lokalt indsamlingssted for Brug Låget!.

“Vi samler ind for at lære børnene noget om genanvendelse af materialer, miljø og at passe på vores midler. Det er vigtigt, at de lærer, at det er smart at sortere affald og genanvende alt hvad der kan betale sig at genbruge.”

Arla Harmonie® ønskede at tilbyde en grønnere livscyklus for deres produkter, som del af deres 2020 Nul Spild-program, for at minimere miljøpåvirkningen. Mejeriproducenten indgik derfor i april 2013 et samarbejde med miljøvirksomheden TerraCycle, som er eksperter i materialegenanvendelse af affald. Gennem TerraCycles unikke genanvendelsesmodel har det sidenhen været muligt for både private, virksomheder, skoler, børnehaver osv., at indsende deres mælke- og yoghurtlåg gratis via Post Danmark til TerraCycle, da Arla Harmonie® betaler portoen. Her bliver lågene genanvendt, så de kan få nyt liv. Engagerede danskere på tværs af landet har allerede indsendt over 8 millioner mælke- og yoghurtlåg til genanvendelse, hvor Arla Harmonie® som tak for forsendelserne kvitterer med penge, der kan doneres til godtgørende formål.

 

For at opmuntre endnu flere til at bidrage til dette miljøtiltag lancerede TerraCycle i samarbejde med Arla Harmonie® i juli 2014 lokale indsamlingspladser til Brug Låget!. Målet med det nye tiltag er at få hele lokalområder, som Slagslunde, til at indsamle mælke- og yoghurtlåg ved hjælp af de lokale indsamlingspladser. Dette forøger effektiviteten af indsamlingsprogrammet, fordi det gør det muligt at sende endnu flere mælke- og yoghurtlåg af sted til genanvendelse, og mindsker samtidig de miljømæssige belastninger forbundet hermed.

 

For Zia og Slagslunde Skole er valget faldet på Slagslunde Skoles naturlegeplads:

”Efter at have læst på min søns skolemælk om dette initiativ, startede jeg indsamlingen med skolen. Det er sjovt at se hvor meget børnene går op i det, det er meget vigtigt i vores tids køb og smid væk samfund,” udtaler Zia.

 

Totalt set har indsamlerne for TerraCycle Danmark optjent over 500.000 kroner til godtgørende formål. Det er Arla Harmonie® og TerraCycles håb, at programmet skal få endnu flere til at indsamle, så den totale miljøpåvirkning mindskes og mere affald bliver genanvendt.  

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.