Skt Hans i Lunden

 

 

 

 

 

Ganløse Bylaug inviterede igen i år til en smuk Skt Hans aften i Lunden. Efter en temmelig regnfuld dag lyste solen op sidst på dagen og gav en utrolig smuk aften med mange mennesker omkring bålet.

Alle ingredienser til at vellykket aften var på plads med børnebål med snobrød, musikalsk underholdning, velkomst ved Bylaugets formand og båltale ved kommunalbestyrelsesmedlem Peter Hansen (SF), der gav sit interessante syn på byen, så mange holder af.

Klik "læs mere" og læs båltalen og se billeder fra aftenen.

 

BÅLTALE I LUNDEN VED GANLØSE SCT. HANS AFTEN 2012

ARRANGØR: GANLØSE BYLAUG

 

Velkommen til en smuk Sct Hans aften i Ganløse, hvor vejret er med os. Og tak til Bylauget for arrangementet.

Ganløse har en meget smuk beliggenhed, og den giver rammerne for god livskvalitet i et trygt fællesskab, hvilket bl.a. bevises ved at rigtig mange af byens børn vender tilbage med egen familie efter en kort flirt med storbylivet.. Dette byens fællesskab har været med til at forme byen  Jeg har boet her i 40 år, og den gang samledes det efter min viden første bylaug i en fælles indsats for at modarbejde planerne for en udbygning af byen til mere end dobbelt størrelse med 6 til 8000 indbyggere og et forretningscenter placeret på Grønningen. Som bekendt blev disse planer ikke realiseret, og senere måtte ”byen” tale imod opførelse af boliger på både Forten og Grønningen. Mindre grupper og enkeltpersoner omkring byen har også medvirket til at bevare biblioteket og svømmebadet. Byens liv og kvalitet bæres i høj grad af lokale forretninger som bageren, cafebutikken blomsterforretningen m.fl., men især må vi glæde os over, at Dan og Erik driver kroen så succesfyldt, så den ikke som ved årtusindskiftet var et mulehår fra at blive omdannet til boliger, og at Lars købmand med  fornyelsen af sin butik er med til at sikre dagligvarehandlen i byen fremover.

Glæden og begejstringen over vores by skal dog ikke få os til at lukke os inde i selvfed selvtilstrækkelighed og isolere os i snævertsynethed. Vi skal være åbne over for omverdenen og vedkende os, at hele verden vedkommer os.

Vi er en del af Egedal kommune, hvor vi indtil nu har været privilegerede ved stadig at have mange faciliteter, som andre er frataget såsom bibliotek og svømmebad.

Vi er også en del af hele Danmark, et Danmark hvor vi ofte diskuterer det rimelige i, at udligningsordninger bringer mange millioner mod især Syd- og Vestdanmark. Jeg er stolt af at leve i et demokrati, hvor vi også sikrer det såkaldte Udkantsdanmark samme serviceniveau som os.

Endelig er vi en del af EU, og jeg mener at krisen i de sydlige lande - Grækenland, Italien og Spanien -  som er meget større end her i landet, også er vores problem og kræver vores hjælp.

Set i verdens sammenhæng lever vi i stor velstand, og jeg glæder mig over, at vi i Danmark er en af de største bidragydere af u-landsbistand regnet pr indbygger.

Lad os glædes over de kvaliteter vi sammen har skabt omkring livet i Ganløse, og bruge det overskud vi har til at tage medansvar for, at hele verden kan opleve livskvalitet og fællesskab.

Fortsat god Sct. Hansaften

Peter Hansen – kommunalbestyrelsesmedlem i Egedal Kommune for SF


Fotos fra Skt. Hans 2012

Fotos fra Skt. Hans 2012 - del 2

Kommende begivenheder

lør dec 16 @10:00
Spejderne sælger juletræer
Østergade 4 (Lægehuset)
søn dec 17 @10:00
Spejderne sælger juletræer
Østergade 4 (Lægehuset)

Lokalavisen Egedal

Annonce leveret af Google:

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.