Gymnaster gennem ild og vand

Ganløse Gymnastiks forårsopvisning lørdag den 18. marts i Ganløse Hallen havde fokus på elementerne. Foreningen havde tilføjet en ny dimension til arrangementet ved at skabe det overordnede tema.

 

Ganløse Hallen var dekoreret med lange bannere med symboler for ild, vand, jord og luft, og indgangsmarchen blev akkompagneret af musik fra bandet Earth, Wind & Fire. Dermed var rammerne sat. De mange optrædende holds instruktører havde valgt hver deres måde at udfylde dem på.

 

Børn elsker vandpytter

Første hold på gulvet var de alleryngste deltagere, som kom ind med en paraply i den ene hånd og mor eller far i den anden. Temaet var vand – det element børnene lettest kan forstå og forholde sig til, forklarede instruktør Jette Littau Hammerich: ”Hvilket barn elsker ikke at hoppe i vandpytter?

 

Disney havde været stolt

Vand var også fokus for børnehavebørnene – blot i en ”i meget nedkølet tilstand,” som Jette formulerede det. Hun er ligeledes instruktør for denne aldersgruppe. ”Når vand fryser, bliver det jo til… Frost, som i Disneys tegnefilm af samme navn, og dét er noget, der appellerer til børnene!” understregede hun. Så der havde været stor jubel på holdet, da temaet blev præsenteret. Børnene hvirvlede rundt som små hvide snefnug, legede kælkede ned ad bakker og hoppede på isflager.

Dunkel kontrast

Det udtagede springhold lagde op til en lidt dybere fortolkning af temaet jord, eller ”nok nærmere det underjordiske,” som instruktør Emily Milligan beskrev det. Det kunne man tydeligt fornemme på springpigernes udtryk og den mere dunkle musik, som stod i kontrast til flotte spring, der næsten nåede op i de højere luftlag.

 

 

Blå bolde og ildkjoler

Og der var mange andre bud: Et springhold kom ind i farveopdelte grupper til lyden af hylende vind, kvidrende fugle, legende børn og dryppende regn. Hos et andet springhold symboliserede de forårsgrønne dragter med bladformede udskæringer på ryggen spirer i den frugtbare jord. Et rytmehold havde ildkjoler på og dansede til musiknumre som Fireflies, Burn og Firework. Og Ganløse Junior Piger svævede i deres luftige kjoler og jonglerede med blå bolde, som i dagens anledning agerede vanddråber.

Kreative instruktører

Ganløse Gymnastiks formand, Merete Langwadt Guld var begejstret for opvisningen – både foreningens egne hold og de tre gæstehold, som krydrede det hele med hip hop, spring og rytmisk dans på højt niveau. Der var instruktører og hjælpeinstruktører fra foreningen på alle tre hold.

 

Ved opvisningens afslutning roste formanden sine instruktører: ”Ud over at øve serier og spring, sammensætte program og musik, finde tøj og lave ekstra træning til opvisningen har I været ekstra kreative i år for at formidle et udfordrende tema,” sagde hun. ”Det har I gjort rigtig flot – tusind tak for jeres indsats.

 

 

Fotograf: Martin Mathiesen

 

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.