Nyhedsbrev Juni 2012

17. juni 2012

NYHEDSBREV FRA BYLAUGET

 

Kære medlem af Ganløse Bylaug,

 

Så er det sommer ifølge kalenderen, selvom man måske ikke mærker det i samme grad som forventet. Sommer er også lig med ukrudt og fodbold samt flere lokale begivenheder.

Ganløse Hillclimb, Ganløse Triatlon og Blomsterløbet er alle afviklet med stor succes, selvom de trafikale forhold i vores lille samfund nødvendiggør, at alle påvirkes – på godt og ondt.
Det er glædeligt, at netop de to sidstnævnte arrangementer, som er ganske omfattende, afvikles med stor professionalisme af frivillige fra vores lokalområde uden uheld og med stor og positiv omtale.

EM fodbold i Ganløsehallen.
Slagslunde-Ganløse Idrætsforening (SGIF) arrangerede EM fodbold på storskærm i Ganløsehallen, et vellykket arrangement, som allerede er løbet af stablen. Ud over at samle fodboldinteresserede fra Slagslunde og Ganløse er formålet gennem dette og lignende arrangementer at indsamle midler til støtte for en kunstgræsbane i Ganløse, idet hele overskuddet ubeskåret går til formålet.
Bylauget ser yderst positivt på dette initiativ, og glæder sig over, at 150 valgte at deltage.
Arrangementer som disse er gode til at samle lokalsamfundet og lære naboer og andre beboere bedre at kende, præcis som det er formålet med Ganløse by Night, sankthansarrangementet og juletræstændingen.

Sankthans i Lunden.
Traditionen tro, invitere Ganløse Bylaug til sankthansbål i Lunden den 23. juni. I år falder denne dato på en lørdag, og vi håber naturligvis, at vejrguderne ligesom sidste år er med os, og forventer en hyggelig aften med de sædvanlige flere hundrede deltagere klokken 21, når bålet tændes.
Bylauget vil stille snobrødsdej til rådighed for børnene, som vil have mulighed for at bage snobrød fra kl. 19, og der vil kunne købes vin, vand og fadøl fra kl. 19 og frem til 22.30, hvor bålet slukkes.

Årets båltaler vil være byrådsmedlem Peter Hansen, og René Schmidt står som tidligere for den musikalske underholdning fra kl. 20.30.
Der er som sædvanlig fri entre, og alle er velkomne med familie og venner.

Bjørneklo.
Bylauget har, under ledelse af Thomas Kaulberg og i samarbejde med Egedal kommune, taget initiativ til bekæmpelse af Bjørneklo på området mellem Lunden og Toppevad. Den 15. april var godt 40 af byens borgere, på kursus og senere i praktik i området bag Lunden, hvor der blev undervist i bekæmpelse af Bjørneklo. Se mere på om bekæmpelse af Kæmpe-bjørneklo.

Der er etableret en ”Bjørnebande”, som er parat til at bidrage med gode råd og vejledning. Banden er i aktion hver torsdag efter spisetid, hvor der stikkes bjørneklo til alles glæde og gavn. Kontakt evt. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Bylauget har indkøbt et par spader, som er mærket, malet gule og ophængt ved Lunden. Meningen er, at du kan tage en spade med, hvis du spadserer en tur i området, og ”nakke” de Bjørneklo, du møder på din vej.

Ukrudt er alle haveejeres store udfordring.
Men pas på med ukrudtsbrænderen. Naboerne til Peter Appels Vej bebyggelsen fik sig en slem forskrækkelse, da Hesselgårdens skure stod i lys lue for kort tid siden. Der skal opfordres til altid at kontrollere at ukrudt eller højt græs ikke ligger og ulmer, således at vi i fremtiden undgår lignende uheldige episoder.

Byportalen
www.ganloseby.dk har haft et forrygende forår. Vi er oppe på 198 besøg dagligt og har en jævn tilgang af nye annoncører, som ser de gode muligheder i at deltage på portalen med deres varer og tjensteydelser. Vi igangsætter yderligere annoncering på Google og Facebook for at tiltrække trafik til gavn for vores annoncører.

Facebook

Bylaugets Facebook side er ligesom byportalen blevet en succes med snart 600 ”Likes”. Her oplever man spontane reaktioner, indlæg og debatter. Kik forbi, og giv os din mening på siden


Fotografer og skribenter søges.
For at kunne bevare et højt niveau af information og aktualitet, efterlyser vi borgere, der har lyst til at sende os fotografier af begivenheder, et par stikord om en begivenhed, der har fundet sted, eller en artikel med et billede om et emne af lokal interesse. Har du lyst til at fortælle om sportsklubben, spejderne, ungdomsklubben, skolen eller lignende, så del din interesse for lokalområdet med portalens læsere.
Har du lyst til at publicere noget eller sende os et billede, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi har brug for din hjælp til at forblive aktive og opdaterede.

Nyt i Ganløse by
Du kan som sædvanlig følge udviklingen i sagen om ”Pengepagodens parkeringsplads”, den gamle købmandsgård eller vores Spar-købmands ombygningsprojekt, via referaterne fra Ganløse Bylaugs bestyrelsesmøder

Husk at sætte kryds i kalenderen den 31. august, hvor vi traditionen tro mødes ved gadekæret til Ganløse by Night


Du ønskes en dejlig sommer!

Venlig hilsen

Ganløse Bylaug bestyrelse

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.