Nyhedsbrev August 2013

27. august 2013

Kære medlem af Ganløse Bylaug

 

Velkommen hjem fra ferie


Skolerne startede tidligt i år, faktisk historisk tidligt i Ganløse. Torsdag den 8. august for at være nøjagtig. Som det ses i et af opslagene, opfordres der til hensynsfuld kørsel, specielt i denne tid med små, nye trafikanter på vej til og fra skole og fritidshjem.

 

Slagslunde Musikfestival


Efter en varm og tør sommer blev Slagslunde Musikfestival afviklet med stor opbakning og med stor succes i midten af August. Nu kommer turen til Ganløse.

 

Ganløse by Night


Om få dage, fredag den 30. august, afholder Ganløse Bylaug for 7. gang Ganløse by Night. Som tidligere sker dette ved gadekæret, på Forten og hos de forskellige handlende og  institutioner mv. i byen. Der vil som tidligere være åbent i Lokalarkivet, i Møllen, ungdomsklubben, mulighed for et besøg i kirketårnet eller for at overvære en mini-orgelkoncert: Man kan nyde den lokale ungdoms underholdning samt lytte til gode bands med dansemusik til ud på natten. Vi håber på godt vejr, godt fremmøde og en dejlig aften i byens hjerte, hvor man mødes med andre fra Ganløse og omegn. Husk at Ganløse by Night tilrettelægges og gennemføres med støtte fra en lang række lokale frivillige organisationer og frivillige personer. Uden disse frivillige hænder havde vi ikke vor byfest.

Læs mere i denne artikel Ganløse by Night – det kendte med lidt fornyelser

 

Ganløse & Omegn Børnebande


Som noget nyt i år vil Handelsstandsforeningen, som står for salg af mad, donerer 50 % af overskuddet fra salg af mad til Ganløse & Omegns Børnebande. Børnebanden er et lokalt initiativ med rødder i forældrekredse i området, som støtter børn og unge i udsatte familier, som af den ene eller anden grund har vanskeligt ved at give deres unge de tilbud og den støtte, som de fleste andre børn oplever som normalt. Et prisværdigt initiativ af frivillige i Ganløse & Omegn som Bylauget støtter 100 % op om. 
Du finder Børnebandens hjemmeside her >>Børnebanden

 

Gave til Egedal kommune


Bylaugets bestyrelse har siden sidst, forsøgt at etablere et møde med Egedal kommunes trafikudvalg for at drøfte det forslag til en trafikregulering for Ganløse by, som Bylauget har fået et konsulentfirma til at udarbejde. Desværre har vi endnu ikke fået kontakt til kommunens politikere og embedsfolk for at gennemgå projektet i detaljer, hvilket vi tilskriver sommerferiens afvikling. Bylauget vil forsat forsøge at indgå i en dialog med henblik på at opnå en aftale om en prioritering af kommende regulering af byens trafik.


EM i Sports løbehjul.


I samme weekend som Ganløse By Night afvikles EM i sportsløbehjul. Det er et stort internationalt arrangement som lokale kræfter har fået til området, og vi opfordrer alle til at deltage som tilskuere og andre til at bære over med den øget trafik i området samt de nødvendige afspærringer, som sådan et løb medfører.

Læs mere i denne artikel og se det fulde program ==>  EM i Sportsløbehjul 30. august til 1. september 2013


Days Resort


Som det kan læses i Lokalavisen og på www.ganløseby.dk har Days opgivet planerne om etablering af et feriecenter  sydvest for Knardrup. Der er nok delte meninger om dette, nogle er glade og andre skuffede over at dette ikke vil blive til noget, men sådan er det nu engang i økonomisk hårde tider. 
Som alle ved, er området oprindelig udlagt til produktion, fabrikation og erhverv, så nu kan vi vente den efterfølgende debat: hvad skal der så ske med området? At vi ikke får et ferieresort er én ting, men hvad får vi så? Lokalplanen diskuteres for tiden, og alle opfordres til at deltage i debatten.

 

KIWI Minipris


Bylauget glæder sig over at organisationen bag etablering af den nye købmandsbutik, hvor KIWI Minipris efter planen skal rykke ind, er ved at planlægge nedrivning, oprensning af forurening og etablering af en ny og moderne købmandsbutik. Følg med på byportalen som vil være opdateret med seneste nyt. Som det ser ud for nuværende, er der en forsinkelse i vente, men vi ser ingen tegn på, at projektet er opgivet, snarere tværtimod. Det håndteres af bygherre og kommune med ansvarlighed for kommende generationer. Foreløbig betyder forsinkelsen. at vi først kan forvente en åbning af KIWI Minipris i foråret 2014.

Løbende status om projektet kan følges her.

 

Svømmebadet


Nye krav til kommunale svømmebassiner gør, at kommunen er nødt til at investere 4,2 millioner i Ganløse. At dømme efter debatten i det offentlige rum, syntes Ganløse Svømmebassin at være en fremtidig del af kommunens plan, hvilket naturligvis glæder os alle.

 

Rensningen og opmaling af Grundlovsstenen.


Ganløse Bylaug har med støtte fra Nordea Fonden, taget initiativ til at få renset Grundlovssten så den igen fremstår fin og flot. Du kan læse om Grundlovsstenens spænende historie og forskellige placeringer i en artikke på www.ganløseby.dk.  Donationen fra Nordea overrækkes ved en speciel lejlighed i nærmeste fremtid, men mere om dette på bypotalen når datoen er fastsat.

Tirsdag d. 27. august 2013 indvies den "nye" sten officielt kl. 16.00.

 

Dyr på Forten.


Takket være en frivillig indsats samt en investering og koordinering fra Ganløse Bylaug og Nordre Vandværk, har vi fået opført et shelter og fået lagt vand ind på Forten i Ganløse. Der er blevet udsat dyr på forten, som er med til at give vores gadekær endnu mere status som samlingspunkt og opholdssted for folk i alle aldre. Husk at dyrene ikke må fodres. De spiser græs, og det er der meget af på Forten. Men lad os alle passe godt på dem.

 

Kåring af årets Fuglekonge og afvikling af fugleskydning nr. 100 i Ganløse


Lørdag den 14. september 2013 fra ca. kl. 10.30 til 12.00 vil skytteforeningen markere jubilæet med et udvidet optog, hvor der også deltager et par veteranbiler. Afgående fuglekonge afhentes hjemme og køres i optog gennem byen. Endvidere kommer Værløse Garden og underholder. Ved gadekæret vil der blive opstillet et telt, hvor der serveres kaffe og kage.

 

Bylaugets facebook side og byportal oplever fortsat en positiv udvikling.


Facebook-siden har rundet 1.133 ”Likes” og www.ganloseby.dk ser stadig flere daglige besøg. Juli 2013 havde dobbelt så mange besøg som juli 2012, og det er vi enormt glade for.

 

Bylauget kan godt bruge flere medlemmer


Vi er nu under 400 medlemmer og vi vil gerne gøre en indsats for at komme op over 400 medlemmer igen. Du vil kunne møde repræsentanter fra Bylaugets bestyrelse i vores informations-telt under Ganløse By Night, så har du venner og naboer med til Ganløse by Night, så drop ind og få dem indmeldt online i informationsteltet. Det koster kun 50 kr. pr. år pr. person, og første opkrævning sker i februar 2014.

Indmeldelse i Bylauget kan også ske via mail til Rune Jensen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  (skriv navn, adresse, tlf. nr., mail adresse). Medlemsskab er personligt.

I teltet kan du også se mere om Ganløse & Omegn Børnebande hvis du er interesseret i at deltage i dette arbejde som frivillig.

Byer der ikke udvikler, afvikler som man populært siger. I Ganløse udvikler vi, som det fremgår med største tydelighed .


Husk, at vores sponsorer støtter byportalen og Ganløse By Night, så vi håber naturligvis, at du også støtter vores sponsorer og, at du er aktiv bruger af  www.ganløseby.dk og Facebook siden.


Venlig hilsen
Ganløse Bylaugs bestyrelse

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.