Nyhedsbrev Oktober 2013

30. oktober 2013

Kære medlem af Ganløse Bylaug,

 

Vintertiden.

Så kom vi til den mørke tid, som markeres af, at vi går til vintertid, - eller som nogen vil kalde det: normal tid.

 

Vintersæsonen betyder normalt færre cyklister på vores farlige veje og færre aktiviteter i kalenderen.

Ganløse Tri og Ganløse Gymnastik er dog fortsat og i den grad aktive. Se mere om dette i vores aktivitets-kalen­der, som du finder på forsiden af www.ganloseby.dk

 

Her kan du hele tiden blive opdateret, og som det ses, er der arrangementer i kirken, Mike Tramp koncert, Mor­tensaften på kroen og mange, mange flere tilbud.

 

Som det ses, kan man også melde sig ind i Ganløse By­laug. Så møder du en nabo, en ven eller andre, kan du bare henvise til forsiden af vores byportal, hvor man kan trykke sig videre til en selv-registrering.

 

Vi har brug for flere medlemmer, da vores medlemstal nu er under 400, så hermed en opfordring til at få kendte og bekendte til at melde sig ind.

 

Kommunalvalg 2013

Tirsdag den 19. november er der som bekendt kommunal­valg. I den anledning har Ganløse Bylaug stillet de partier, som opstiller til Kommunalvalget i Egedal, 10 vigtige spørgsmål, der drejer sig om problemerne i Ganløse og omegn.

 

Spørgsmål og svar offentliggøres en af de nærmeste dage, så besøg hjemmesiden og se vores oversigt i den kommende uge.

 

Her finder du også de nuværende Lokalpolitikere i Ganløse og Omegn

 

Ganløse-vælgermødet søndag den 17. november kl. 16.

 

Som det efterhånden er tradition, afholder Ganløse Bylaug vælgermøde i Kultur­huset søndagen før kommunevalget. Her vil sidste runde af den kommunale valgkamp blive udkæmpet, idet Bylauget denne eftermiddag har inviteret Ganløses lokale kandidater og byens borgere til et arrangement, hvor vi søger at genskabe den gamle vælgermødestemning, hvor bølgerne gik højt, og hvor det gjaldt om at være kvik i replikken og at kunne råbe højt.

 

Ved denne lejlighed får ganløserne således gode muligheder for at spørge ind til de lokale kandidaters stillingstagen til vore lokale problemer. - Det plejer at være en meget velbesøgt begivenhed, så kom i god tid for at få en sideplads.

 

Nedrivning af Spar-købmanden

Så lykkes det endelig at få proppen af projektet og startet nedrivningen af den gamle Spar-købmand, familien Christensens hjem igennem mange årtier.

 

Bylauget glæder sig til at se projektet udvikle sig og i den udstrækning, som det er muligt, vil vi følge projektet fra redaktionen og forsøge os med daglige eller ugentlige opdateringer i form af fotografier af området, dels for historikkens skyld og dels for at opdatere jer, der ikke kommer forbi hver dag.

 

I skrivende stund er alle bygninger nu nedrevet, og fundamenterne i færd med at blive opgravet. Sker der ikke historiske fund af større betydning eller mere forurening end først antaget, håber vi på, at den nye KIWI Minipris kan slå dørene op i foråret 2014.

 

Mange indbrud

Desværre er det åbenbart højsæson for indbrud. Gennem den seneste uge, har redaktionen selv kendskab til 4 indbrud i Ganløse. Se artiklen vi tidligere har bragt, og tag dine forholdsregler, for at vi sammen kan undgå, at dette eska­lerer. Alarm, nabohjælp, tænd/slukure, radioer der kører.

Der er mange ting, man kan gøre, for at få indbrudstyven til at opgive sit forehavende

 

Suppe hos Josta, et samarbejde med Kroen

Vor lokale ildsjæl, Janne, hos Café Josta, har i samarbejde med Ganløse Kro, etableret en tradition med torsdagssuppe.

 

Godt initiativ, og i første parket til nedrivningen og det nye køb­mands-projekt. Redaktionen har prøvesmagt. Det smager vidunderligt, og du møder helt sikkert én, du kender, og kan slå en sludder af med.

 

Børnebanden

Børnebanden er nu i fuld færd med at etablere indsamling til julekurve til udsatte familier.

 

Børnebanden har senest indsamlet tøj til et tøjlager hvor lærere, familier og skolens sundhedsplejerske han hente fint, rent og brugbart tøj til glæde for de familier, som ikke kan få budgettet til at løbe rundt og tilbyde deres unge ordentligt, varmt tøj.

 

Tak til de mange, som har støttet, og som har tilmeldt sig som Børnebande-ambas­sadører.

 

Børnebanden ligger nu i top menuen ude til højre af www.ganloseby.dk, hvor vi er både stolte og glade over at kunne tilbyde Børnebanden velkommen.

 

Du kan også støtte Børnebanden. Dels økonomisk, men også med din hjælp. Se mere her hos Børnebanden.

 

Trafikregulering Ganløse

Desværre må vi konstatere, at vores lokale politikere endnu ikke har formået at få Egedals kommunes forvaltning til at indgå i dialog med Ganløse Bylaug om­kring trafikafviklingen i Ganløse, ud fra det forslag, som Bylauget har bestilt et konsulentfirma til at udarbejde i juni 2013.

 

Det er dybt beklageligt, at det ikke har politikernes og kommunens administrations interesse at udnytte foræringen fra Ganløse Bylaug til et konstruktivt forslag for fremtiden

 

Opslagstavlen

Da vi som bekendt ikke har en opslagstavle hos købmanden for tiden, har vi etableret en opslagstavle. Opslagtavlen er til brug for ganløsere der vil leje, udleje, købe, sælge bolig, har haft indbrud - eller hvad ved vi?

 

Send dine oplysninger til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så poster vi dem på opslags­tavlen/efterlysninger og sørger samtidigt for, at de kommer på Facebook-siden

 

Facebook/www.ganloseby.dk

Vi oplever en fordobling af ”unikke” besøg i forhold til sidste år. Altså besøg, som benytter www.ganloseby.dk. Det er en STOR succes, og det kan vi takke DIG og mange andre for. Facebook-siden har nu cirka 1.160 venner, hvilket også er voldsomt mange for en lokal side som vores.

 

Har du en interesse for it, hjemmesider, tror du, du vil være journalist eller tekstforfatter, vil du være grafiker, eller er du en pensionist, som har lyst til at skrive lidt, når det passer dig, så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – vi har brug for din hjælp.

 

Hvad laver Bylauget.

Det kan du altid få et overblik over, hvis du læser referaterne fra Bylaugets bestyrelsesmøder.

 

Husk, at vores sponsorer støtter byportalen og Ganløse By Night, så vi håber naturligvis, at du også støtter vores sponsorer, og at du er aktiv bruger af ”ganløseby,dk”.
Venlig hilsen

Ganløse Bylaugs bestyrelse

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.