Jul i Egedal afholdt ved Ganløse Mølle

 

3. december 2016, Ganløse Mølle.

 

Afgang med juletog v/Ganløse Bageri klokken 11.30.

 

Ege og MariMarolle optrådte med sang og dans.

 

Fotos taget af Svend Rasmussen.

 

Se flere fotos ved at klikke "læs mere".

 

 

Læs mere ...

Hele Egedal i spil

 

Når 'Egedal for alle' søndag 18. september kl. 10.00 åbner dørene til Smørum Idrætsanlæg er det med et overflødighedshorn af oplevelser,
mennesker og historier.  Meget af det, som kommunen byder på, er repræsenteret. Det gælder både erhverv, kultur og fritid.

 

Det vrimler med tilmeldte. Og det er med stolthed, at Henrik Haagendrup, leder af styregruppen bag Egedal for alle, kigger ned over listen over
tilmeldte. Ydermere har de virkelig lagt sig i selen for at finde gode tilbud og aktiviteter til gæsterne på 'Egedal for alle': Foreningen Stafet
for livet kommer med en tipskupon, hvor man kan teste sin viden om kræft. Kirkerne arrangerer korsang, Kunstnergruppen M/K maler live, mens
musikskolen afholder en workshop, hvor man kan lære at lave musik på sin ipad.

Læs mere ...

Novo Nordisk skaber endnu 350 arbejdespladser i Måløv

Pressemeddelelse fra Novo Nordisk udsendt i dag.

 

Forskningscentret i Måløv skal udbygges endnu mere, herved etableres der 350 arbejdspladser mere 5 km fra Ganløse. Der arbejder allerede 2300 medarbejdere på Novo Nordisk Campus området i Måløv. Dejlig nyhed for vores lokal område. 


Oticon har også fornylig udvidet i Smørum, så der nu er 900 arbejdspladser på Kongebakken. Oticon ligger i Egedal - mens Novo Nordisk er Ballerup kommune. Det ville være skønt, hvis Egedal kommune kunne komme op i gear med udviklingen af erhvervsområder / industri - her er Toppevad jo f.eks. noget af et antiklimaks desværre.


Fra pressemeddelsen i dag:
Novo Nordisk investerer 750 millioner kroner i nye laboratorier til diabetesforskning i Danmark
Bagsværd, den 31. oktober - Novo Nordisk investerer omkring 750 millioner kroner kr. i nye laboratorier på sin forskningscampus i Måløv. Byggeriet er sat i gang og forventes at være klar til indflytning i begyndelsen af 2016.

Den ny bygning - Diabetes Research House - bliver arbejdsplads for omkring 350 medarbejdere. Mens byggeriet står på, forventes det at skabe mere end 1000 arbejdspladser udenfor Novo Nordisk. 

"De nye laboratorier bliver rammen om den fremmeste diabetesforskning indenfor bioteknologi og proteinkemi," siger koncerndirektør for Forskning og Udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen. "Her vil vore forskere arbejde tæt sammen med førende forskere i ind- og udland om at identificere og udvikle nye lægemidler til behandling af type 1- og type 2-diabetes."

Bygningen indeholder to laboratoriefløje, en mellembygning med kontorarbejdspladser og et auditorium med plads til 450 personer. Byggeriet bliver på 16.500 m2 fordelt på tre etager.

Novo Nordisk åbnede sin forsknings- og udviklingscampus i Måløv i 1991 med omkring 300 medarbejdere.  I dag er den arbejdsplads for mere end 2.300 medarbejdere.  Globalt arbejder der omkring 5.000 medarbejdere i Novo Nordisk Forskning og Udvikling i Danmark, USA og Kina.

Natur og Miljøinitiativpuljen

Kære Grundejerforeninger!

 

Har I en god ide til en aktivitet i Grundejerforeningen indenfor natur og miljø? Egedal Kommune har en støtteordning ’Natur og Miljøinitiativpuljen’, hvor I nemt kan søge et tilskud.

 

Læs mere på http://www.egedalkommune.dk/borger/affald,-energi-og-miljoe/natur-og-miljoeinitiativpuljen

 

Ring også gerne på 72 59 73 40 og få en snak om Jeres idé!

 

Næste ansøgningsrunde har frist 1. september 2015

 

Navnet på puljen ”Natur- og Miljøinitiativ” skal forstås bredt, og projekterne kan f.eks. også have kulturel eller sundhedsmæssig karakter. Det afgørende for det gode natur- og miljøinitiativ er, at det er lokalt forankret, at det er til gode for borgerne i Egedal, og at der ydes frivillig arbejdskraft.

Læs mere ...

Egedal har en plan!

 

 

 

Kom til borgermøde.....Mandag d. 1. juni 2015 fra kl. 17.00 - 20.30 på Egedal Rådhus.

 

Du inviteres til dialog om planstrategi 2015.

 • Velkomst ved Borgmester Willy R. Eliasen
 • Præsentation af Planstrategi 2015
 • Oplæg og dialog om temaer i planen
 • Rundvisning på det nye Rådhus og Sundhedscenter
 • ”Walk and Talk” på Amaliestien
 • Se den nye motionsø
 • Udstilling fra dialogmøderne
 • Workshop om grønne fællesskaber
 • Kortfilm om Egedals vision
 • Se planerne for udviklingen af Egedal By
 • Aktiviteter for børn
 • Fællesspisning

Læs mere ...

Resultat af naboorientering ny butik

 

Egedal kommune modtog efteråret 2013 dispensationsansøgning vedr. udformningen af KIWI byggeriet, som udføres af DPI Ejendomme ApS i Hellerup. I ansøgningen ønskede bygherren at forhøje galvene i byggeriet fra 8,5m til 9,0m, derudover ansøgtes om ikke at opføre de tiltænkte vinduer i bygningen ud imod Bygaden.

 

Egedal kommune indkaldte derfor til naboorientering vedr. ansøgningen om ændringer til lokalplanen.

 

Ganløse Bylaug afholdt bestyrelsesmøde om sagen og fremsendte dette svar.

 

Egedal kommune endte med at afvise bygherrens dispensationsønsker i december 2013 - afslaget fra kommunen kan læses her.

 

 

Kom til stormøde i Stenløse Kulturhus

Interesserede borgere i Egedal bliver nu opfordret til at deltage i planlægningen af Stenløse Kulturhus’ aktiviteter, så huset kommer til at sprudle af liv og glæde, når det åbner i løbet af 2015. 

 

Så mød op og giv dit besyv med på, hvad skal vores nye kulturhus bruges til.

 

Tid og sted

Den 20. januar 2015 på Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse, klokken 17.00 til 21.00.

 

Læs mere på Egedal kommunes hjemmeside.

Tip Egedal kommune om fejl med et snuptag på din mobil

Af Frederik Roed d. 27-01-2014

 

Nu kan du nemt og præcist tippe Egedal Kommune om fyldte skraldespande, væltede skilte, bjørneklo, huller i vejen og meget mere. Tip os med den nye ’Tip Egedal’ app på din smartphone

 

Du kender det sikkert godt. På vej til arbejde eller hjem fra børnehaven opdager du et væltet skilt, et hul i vejen eller en fyldt skraldespand. 

 

'Det skal jeg lige have meldt til kommunen, når jeg kommer hjem', tænker du. Men så kommer du fra det igen. Selv hvis du husker det og får tændt for computeren, er det ikke altid nemt at huske, hvor det lige var - var det på Helmersvej eller Helgesvej ud for nummer 17 eller 27?


Nu introducerer Egedal Kommune en app til både Android og iPhone, der gør det nemt at melde fejl og skader ind via smartphonen - lige på stedet.

Læs mere ...

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.