Tusind tak til Team Andehuse!

 

En af de rigtige Ganløse forårsopgaver er nu igen blevet løst!

 

Andehusene har været oppe på land og er blevet rengjort og Danhøns har sponseret ny halm til redekasserne.

 

Tak til Ib Kjeldsen, Thomas Dyhrfjeld, Michael Hansen, Jacob Hansen og Brian Olsson.

 

 

Se alle fotos => Forårsklargøring af Andehusene i Gadekæret

 

 

 

 

 

Naturtur rundt om Buresø

 

Danmarks Naturfredningsforening i Egedal - Åbent arrangement

 

Søndag d. 31. januar kl. 10.00
Mødested ved p-pladsen i den østlige del af Buresø.

 

Vi følger en rute i Krogenlund nord om søen. Herefter kommer vi ud i det åbne land hvor vi følger den fredede ådal Langesødal. "Vi har været så heldige at blive inviteret indenfor hos Mørdrupgård undervejs. Ved besøget vil der blive budt på en kop kaffe ledsaget af en kort introduktion til det økologiske agerbrug der finder sted her på gården”.

 

Herfra søger vi ned til søbredden med stejle skrænter og mange spændende gamle træer. Hvis søen er isfri er der gode muligheder for at se overvintrende ande- og svømmefugle. Ca. halvvejs rundt om søen passerer vi Karlenes og Pigernes badesteder, hvilket disse to lokaliteter har heddet fra gammel tid. I denne sydvestlige del af søen er det ellesumpen der er den mest fremtrædende biotop. Det sidste stykke af turen foregår i den nordvestlige del af Slagslunde Skov som fortrinsvis består af blandet ungskov.

 

Turen er ikke handicapegnet og foregår på smalle stier hvor der anbefales kraftigt, praktisk fodtøj.

 

Medbragt mad og drikke nydes på et passende sted undervejs.

Har du lyst til at være med til at oprette Ganløses ”dyreklapper-laug”?

 

En ting, vi bør være stolte af i Ganløse, er vor gamle forte, som siden middelalderen har ligget ved gadekæret. Ganløse er nemlig en af de ganske få landsbyer, hvor dette
centrale område ikke er blevet bebygget.


Her har ganløsebønderne gennem århundreder ladet kalve, føl, får, geder, gæs og andre mindre dyr græsse på landsbyens fællesjord.


De senere år har mange glædet sig over atter at se dyrene græsse fredeligt midt i vor by, når det er lykkedes Ganløse Bylaug at formidle kontakten mellem naturstyrelsen, som ejer
forten og dyreholdere, som var villige til at udsætte dyr på forten.

Læs mere ...

Julen 2015 - Vejgaard holder juletræssalg

 

Så er det december - og vi har flotte fæld-selv juletræer på Vejgaard! 
 

 

Normannsgran til en pris på 100 kr pr. meter. 
Kom og få en hyggelig tur i vores skov. Adressen er Svinemosevej 7.
 

 

Vi holder åbent torsdag 17. dec og fredag 18. dec kl 14-16, og lørdag 19. dec - onsdag 23. dec kl 10-14.

 

 

Mange hilsner 
 

 

Karin & Christian Friis Bach

 

Læs mere ...

Minikursus i tagrørsbeskæring og søfortælling den 4. maj ved Balsmosen

Egedal Kommunes Michael Øllgaard inviterer:

”Den 04. maj 2016 – kl. 16-19 afholder vi et ’kursus’ i tagrørsbeskæring samt en ’Søfortælling’. Det vil finde sted ved Balsmosen, Æblesøen og i mødelokalet ved indgangen til Balsmoseskolen. Alle der deltager i naturpleje ved og i søer og gadekær er inviteret.

Thomas Aabling (www.tav.dk) kommer og fortæller om småsøer/gadekærs vandmiljø, og hvordan man kan vedligeholde sådan en biotop. Der vil være sodavand og kiks til den afsluttende session i mødelokalet ved indgangen til Balsmoseskolen.

Tilmelding udbedes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 72 59 73 40.

Egedal Kommune inviterer til markering af opstilling af natur- og historiske skilte

 

 

Hvornår: Torsdag d. 22. oktober 2015 kl. 16

 

Hvor: Ganløse, Forten v. Bygaden/Østergade. (det grønne område)


Formand for Teknik- og Miljøudvalget Peter Hansen og formand for Kultur- og Erhvervsudvalget Jens Jørgen Nygaard vil afsløre de nye skilte. Herefter vil der være en guidet tur, varighed ca. 15 min, til naturplejeområdet ved Ravnholmvej.

 

Center for Teknik og Miljø samt Center for Plan, Kultur og Erhverv ønsker at markere et fælles projekt, hvor der nu opstilles oplysningstavler om historiske seværdigheder og naturpleje.

 

 

Egedal Kommune er karakteriseret ved sin mangfoldige og rige natur med mange fortidsminder og historisk vigtige steder. Egedal Kommune har fokus på at sikre adgang til natur- og kulturoplevelser. Dette nye tiltag med skiltning indgår i dette arbejde for at tilgængeliggøre og formidle de mange spændende natur og kulturelle oplevelser i kommunen. På cykel eller til fods, ad de mange gode stisystemer, kan man opleve fortællingen om Egedals historie og natur på de nye skilte.

Læs mere ...

Ganløse fik en overhalingGanløse Bylaug slog i år sin egen rekord ved Danmark Naturfredningsforenings affaldsindsamlingen. Fremmødet var meget fornemt med masser af børn og voksne, der fordelte sig over byen og indfaldsvejene, som blev befriet for en masse grimt affald.

 


Som noget nyt havde Bylauget af kommunen fået hjælp til en oprensning af Gadekæret. Det gav masser af vildfarne plastikposer og slikpapir samt flere cykler, en del af en gammel juletræskæde og en halv PlayStation 2 - samt en masse nedfaldne grene og lignende. Samtidig fik man kigget på afvandingen af Forten samt renset til- og fraløb fra Gadekæret. Igen trak Ib Kjeldsen i sine waders og en tur i Gadekæret for at få vasket og renset andehusene til den nye sæson.

 


Dagen blev sluttet af med mange kasser af smukke, gule påskeliljer, der blev nedgravet ved indfaldsvejene, så løgene kan spire til næste sæson.
 

 

Se flere fotos fra dagen via => Fotos fra affaldsindsamling 2016 - af Per Raahauge

 

Alle påskeliljerne var en gave fra Gartneriet Nestler i Ølstykke

Næsten ny bænk er tilbage på Mosevej.

 

Til alle jer der har efterlyst den gamle bænk, som Ulrik John havde stillet ud på Mosevej, til fri afbenyttelse, kan jeg oplyse at den er kommet tilbage som næsten ny bænk.

 

Den er blevet ny renoveret, af Kurt Jensen, og opstillet på toppen af Mosevej, så alle nu kan sidde og  nyde den skønne udsigt over Ganløse Mørke og skoven Ganløse Orne. Vi håber at mange vil bruge den, samt passe godt på den.

 

Mange hilsner

Ulrik John og Kurt Jensen

Tag med Egedal kommune i Ganløse Eged fredag d. 30. april 2016

Padder, pandekager, politik og popcorn. Ta’ hele familien med i skoven til en fantastisk (og helt gratis) oplevelsesdag lørdag den 30. april, hvor vi sætter fokus på, hvordan vi formidler og bruger vores smukke natur i Egedal

 

Læs mere om arrangementet er => https://www.egedalkommune.dk/34840 og book dine billetter her => https://billetto.dk/da/helt-i-skoven-med-egedal-kommune

Svampetur i Ganløse Eged

 

Rundtur i Ganløse Eget med DN-Egedal den 26. sept. kl. 13:00 – ca. 16:00

 

Mødested: P-plads ved Røde Rose i Ganløse Eget.

 

Da svampesæsonen nu er på sit højeste, er det kun vejrguderne der har indflydelse på, hvor mange svampe der er at finde i skoven. Hvis der kommer en god gang regn i den kommende tid skulle der være fine muligheder for svampefangst.

Læs mere ...

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.