Invitation til KURSUS I TAGRØRSBESKÆRING mandag d. 22. maj

Egedal Kommune vil i samarbejde med Smørumovre Bylaug gerne invitere til et arrangement for de bylaug, borgergrupper og andre engagerede borgere, der gennemfører eller har interesse i naturpleje af søer og gadekær.

Det sker mandag den 22. maj kl 16-19 ved Smørumovre gadekær.

Thomas Aabling, der har stor erfaring med praktisk sørenovering og pleje, giver instruktion i, hvordan man klipper tagrør manuelt. Thomas Aabling vil desuden give en introduktion til søer,  ferskvandsbiologi og kemi for lægfolk kaldet Søfortællingen.  

Bylaug og borger-grupper har fået midler til at købe waders, sivsakse og elektriske hækkeklippere der skal medbringes til arrangementet. Smørumovre Gadekær er et egnet sted, med en tæt bestand af tagrør, der burde give alle mulighed for at prøve at klippe tagrør. Egedal Kommune sørger for lidt vådt og tørt til de fremmødte.

Minikursus i tagrørsbeskæring og søfortælling den 4. maj ved Balsmosen

Egedal Kommunes Michael Øllgaard inviterer:

”Den 04. maj 2016 – kl. 16-19 afholder vi et ’kursus’ i tagrørsbeskæring samt en ’Søfortælling’. Det vil finde sted ved Balsmosen, Æblesøen og i mødelokalet ved indgangen til Balsmoseskolen. Alle der deltager i naturpleje ved og i søer og gadekær er inviteret.

Thomas Aabling (www.tav.dk) kommer og fortæller om småsøer/gadekærs vandmiljø, og hvordan man kan vedligeholde sådan en biotop. Der vil være sodavand og kiks til den afsluttende session i mødelokalet ved indgangen til Balsmoseskolen.

Tilmelding udbedes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 72 59 73 40.

Kom til åbningen af Naturpark Mølleåen

Naturpark Mølleåen er blevet optaget i Danske Naturparker, og i den anledning inviterer Egedal, Furesø, Frederikssund og Allerød Kommuner til åbningen af Naturpark Mølleåen. 
Det sker den 10. maj 2017 kl. 17.00 – 20.00 
"Vi inviterer til en aften ved Buresø, hvor hele familien får mulighed for at opleve naturen og friluftslivet i Naturpark Mølleåen. Vi serverer lidt mad frisk fra bål, og menuen kan suppleres med snobrød, du selv bager over bålet. Vi vil selvfølgelig finde friske ingredienser i naturen. Arrangementet byder også på muligheden for at undersøge kryb og kravl, som du har fundet i vandkanten, eller du kan gå på opdagelse i skoven på udkig efter dyrespor. Du vil også kunne snitte i friske hyldegrene og hvem ved? - måske kan du lave en fløjte! 
For de voksne og de større børn er der også mulighed for en guidet tur rundt om Småsøerne og gennem Krogenlund Skov..  
Vi glæder os til at se dig og din familie! 
Arrangementet foregår ved badestedet ved Buresø i Egedal Kommune. Der kan parkeres på den afmærkede P-plads, hvor Klokkekildevej og Skovvej mødes ved sydøst-enden af Buresø." 
 
Mere information på http://npmaa.dk/,  
 

Ganløse fik en overhalingGanløse Bylaug slog i år sin egen rekord ved Danmark Naturfredningsforenings affaldsindsamlingen. Fremmødet var meget fornemt med masser af børn og voksne, der fordelte sig over byen og indfaldsvejene, som blev befriet for en masse grimt affald.

 


Som noget nyt havde Bylauget af kommunen fået hjælp til en oprensning af Gadekæret. Det gav masser af vildfarne plastikposer og slikpapir samt flere cykler, en del af en gammel juletræskæde og en halv PlayStation 2 - samt en masse nedfaldne grene og lignende. Samtidig fik man kigget på afvandingen af Forten samt renset til- og fraløb fra Gadekæret. Igen trak Ib Kjeldsen i sine waders og en tur i Gadekæret for at få vasket og renset andehusene til den nye sæson.

 


Dagen blev sluttet af med mange kasser af smukke, gule påskeliljer, der blev nedgravet ved indfaldsvejene, så løgene kan spire til næste sæson.
 

 

Se flere fotos fra dagen via => Fotos fra affaldsindsamling 2016 - af Per Raahauge

 

Alle påskeliljerne var en gave fra Gartneriet Nestler i Ølstykke

Tusind tak til Team Andehuse!

 

En af de rigtige Ganløse forårsopgaver er nu igen blevet løst!

 

Andehusene har været oppe på land og er blevet rengjort og Danhøns har sponseret ny halm til redekasserne.

 

Tak til Ib Kjeldsen, Thomas Dyhrfjeld, Michael Hansen, Jacob Hansen og Brian Olsson.

 

 

Se alle fotos => Forårsklargøring af Andehusene i Gadekæret

 

 

 

 

 

Tag med Egedal kommune i Ganløse Eged fredag d. 30. april 2016

Padder, pandekager, politik og popcorn. Ta’ hele familien med i skoven til en fantastisk (og helt gratis) oplevelsesdag lørdag den 30. april, hvor vi sætter fokus på, hvordan vi formidler og bruger vores smukke natur i Egedal

 

Læs mere om arrangementet er => https://www.egedalkommune.dk/34840 og book dine billetter her => https://billetto.dk/da/helt-i-skoven-med-egedal-kommune

Naturtur rundt om Buresø

 

Danmarks Naturfredningsforening i Egedal - Åbent arrangement

 

Søndag d. 31. januar kl. 10.00
Mødested ved p-pladsen i den østlige del af Buresø.

 

Vi følger en rute i Krogenlund nord om søen. Herefter kommer vi ud i det åbne land hvor vi følger den fredede ådal Langesødal. "Vi har været så heldige at blive inviteret indenfor hos Mørdrupgård undervejs. Ved besøget vil der blive budt på en kop kaffe ledsaget af en kort introduktion til det økologiske agerbrug der finder sted her på gården”.

 

Herfra søger vi ned til søbredden med stejle skrænter og mange spændende gamle træer. Hvis søen er isfri er der gode muligheder for at se overvintrende ande- og svømmefugle. Ca. halvvejs rundt om søen passerer vi Karlenes og Pigernes badesteder, hvilket disse to lokaliteter har heddet fra gammel tid. I denne sydvestlige del af søen er det ellesumpen der er den mest fremtrædende biotop. Det sidste stykke af turen foregår i den nordvestlige del af Slagslunde Skov som fortrinsvis består af blandet ungskov.

 

Turen er ikke handicapegnet og foregår på smalle stier hvor der anbefales kraftigt, praktisk fodtøj.

 

Medbragt mad og drikke nydes på et passende sted undervejs.

Har du lyst til at være med til at oprette Ganløses ”dyreklapper-laug”?

 

En ting, vi bør være stolte af i Ganløse, er vor gamle forte, som siden middelalderen har ligget ved gadekæret. Ganløse er nemlig en af de ganske få landsbyer, hvor dette
centrale område ikke er blevet bebygget.


Her har ganløsebønderne gennem århundreder ladet kalve, føl, får, geder, gæs og andre mindre dyr græsse på landsbyens fællesjord.


De senere år har mange glædet sig over atter at se dyrene græsse fredeligt midt i vor by, når det er lykkedes Ganløse Bylaug at formidle kontakten mellem naturstyrelsen, som ejer
forten og dyreholdere, som var villige til at udsætte dyr på forten.

Læs mere ...

Julen 2015 - Vejgaard holder juletræssalg

 

Så er det december - og vi har flotte fæld-selv juletræer på Vejgaard! 
 

 

Normannsgran til en pris på 100 kr pr. meter. 
Kom og få en hyggelig tur i vores skov. Adressen er Svinemosevej 7.
 

 

Vi holder åbent torsdag 17. dec og fredag 18. dec kl 14-16, og lørdag 19. dec - onsdag 23. dec kl 10-14.

 

 

Mange hilsner 
 

 

Karin & Christian Friis Bach

 

Læs mere ...

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.