Har du lyst til at være med til at oprette Ganløses ”dyreklapper-laug”?

 

En ting, vi bør være stolte af i Ganløse, er vor gamle forte, som siden middelalderen har ligget ved gadekæret. Ganløse er nemlig en af de ganske få landsbyer, hvor dette
centrale område ikke er blevet bebygget.


Her har ganløsebønderne gennem århundreder ladet kalve, føl, får, geder, gæs og andre mindre dyr græsse på landsbyens fællesjord.


De senere år har mange glædet sig over atter at se dyrene græsse fredeligt midt i vor by, når det er lykkedes Ganløse Bylaug at formidle kontakten mellem naturstyrelsen, som ejer
forten og dyreholdere, som var villige til at udsætte dyr på forten.

Vandværket har doneret vandforsyning til folden, og bylauget har opført et shelter til dyrene.


Imidlertid har Bylaugsbestyrelsen det sidste år ikke haft held til at finde dyreholdere, som var villige til at udsætte får eller geder. Derfor har man haft kontakt til Slagslundes koklapper-laug og mener, at noget lignende burde kunne etableres i Ganløse.


Om foråret indkøbes dyrene, som laugets medlemmer efter tur tilser i løbet af sommeren, indtil de om efteråret kan slagtes, og kødet fordeles blandt medlemmerne.


Kunne du eventuelt overveje at deltage i Ganløses dyreklapper-laug, kontakt da Bylaugets formand:
Niels Hedeager Madsen, Måløvvej 19,
telefon: 25487756, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.