Dumme drengestreger?

Ved tre-tiden natten mellem lørdag og søndag var der en eller flere, der burde have tænkt sig om, inden de handlede. Og i stedet have fortsat hjem i seng.

                 På Bygaden ud for Vestergade tog ukendte gerningsmænd nemlig skraldecontainere og alt andet løsøre, der var placeret foran Kiwi, Josta og frisøren og placerede det midt på vejen, så det var umuligt at passere med en bil. Mindst en gang skete det, at en bil var ved at ramme bunken af møbler og skraldespande.

                 Uden at have fordomme må man tro, at gerningsmændene skal søges blandt byens teenagere eller deres gæster, der er på vej hjem fra private fester på det tidspunkt.

                 Så kære teenager-forældre: Tag venligst en snak med jeres børn om, at det er en farlig og dårlig stil at genere byens butikker og bilister. Og bestemt langt mere end drengestreger!

Læserbrev: Motorvejen i Ganløse

 

 

Motorvejen er blevet forlænget igennem Ganløse, og trafikken er blevet enorm efter åbningen af den første del af Frederikssundsmotorvejen.

 

Mange bilister tror, at der er mere eller mindre fri hastighed gennem byen.  Man kunne også kalde det for en motortrafikvej, for der er ikke plads til andre end bilisterne, og cyklisterne er blevet forvist til at benytte fortovet. Måske skulle man bare kalde vejen for Bygaden.

 

Med plads til biler og cyklister, selvom det er mere end svært at være andet end en bil. Det var måske endnu bedre at kalde vejen for landsbygaden og hyggeligere. Tænk, hvis alle kunne færdes sikkert midt i byen, der hvor skolen, kirken, KIWI, Fru Haves blomster og den hyggelig cafe Josty ligger. Der hvor menneskene mødes. De dårligt gående med rollator og handicapknallerterne, skolebørnene på gåben eller på cykel, familierne med barnevogne og små børn, cykelpendlerne, motionisterne, busserne, byens bilister og de gennemkørende bilister. At de sidstnævnte bør have den laveste prioritet, er vel ret logisk.

Læs mere ...

DR 1 Kontant om landets dårlige mobilsignaler

 

 

Egedal Kommune og leverandøren Telcon er stadig i dialog om placeringen af en ekstra telemast til at afhjælpe den ringe mobildækning i Ganløse og omegn.

 

DR1s kontant kigger på problemet, der kendes mange steder i Danmark.

 

Det sker den 10/9 kl 21 og genudsendes den 14/9 kl 11. Eller på dr.dk/tv

Mobiltelefoner – mange muligheder, men dårligt signal

Redaktionen har besøgt UngEgedals masterclass i journalistik og modtaget en artikel om byens og omegnensnmobildækning. 

Artiklen er skrevet af Camilla Johnsen, Cecilie Andersen, Marie Heineke, Sara Arndt og Tenna Delorang

Mobiltelefoner i dag har et hav af muligheder.

De bliver både brugt som gps, kamera, e-mail, kalender og en masse andet. Men hvad er konsekvenserne af alle de muligheder, som den lille skærm har?
De nye mobiler har ofte en alt for dårlig antenne til at kunne modtage og sende signaler. Mobilens oprindelige funktion, at foretage opkald er således blevet dårligere og dårligere.

Læs mere ...

Egedal Kommune vil lave høring om placering af ny telemast

 

 

I februar kunne man på www.ganløseby.dk læse, at Telcon, der står for opsætningen af telemaster for TDC, da var nået et stykke videre i kampen for at give Ganløse bedre mobil- og datadækning.

 

                       ”Nu er det faktisk lykkedes, at finde en egnet position til en ny mast, hvor vi også har en positive lodsejer, som vi er nået til enighed med omkring en aftale. Vi har derfor fremsendt en byggeansøgning til en ny gittermast, som skal stå på gården Christianslyst, Christianslyst 2, Ganløse, 3660 Stenløse” fortalte Peer Justesen, Telcon.

 

Byggeansøgningen blev sendt til Egedal Kommune den 11. december 2014. Peer Justesen var i kontakt med kommunen i slutningen af januar og fik her oplyst, at man ikke var startet på sagen endnu. www.ganløseby.dk skrev derfor for et par uger siden til Egedal Kommune og fik i dag kontakt med Jens Lemche, der er leder af byggesagsafdelingen i Egedal Kommune.

 

Jens Lemche kunne fortælle, at Egedal Kommune ønsker at lave en høring blandt de matrikulære naboer til den ønskede placering og grundejerforeningerne, fordi masten ønskes opstillet i landzonen. Hvor det ville have været en nemmere proces at få en byggetilladelse i byzonen.

 

Kommunen håber, de kan få udsendt høringen før sommerferien med en høringsfrist på 4 uger. Derefter skal sagen antagelig i udvalg, hvor man vil foretage ”en politisk afvejning” af svarene. Så man må håbe, at Egedal Kommune er hurtige med sagsbehandling, så det gamle dækningsproblem snart kan løses. 

 

www.ganløseby.dk følger sagen.

Bus 158 kører fremover helt til Slangerup

 

Fra 13. december får linje 158 ny køreplan og ny rute.

 

Linjen bliver forlænget til Slangerup Rutebilstation, men vil ikke længere køre til Søsum. Her kan du i stedet benytte linje 334.

 

Mellem Måløv St. og Novo Nordisk vil der om morgenen og på eftermiddage være afgange hvert 20. minut på hverdage.

 

Klik læs mere og se den nye køreplan.

 

Læs mere ...

Hurtig sommeråbning af Frederikssundmotorvejen

 

Dagens gode nyhed! 

 

Den 13. juli bliver en god dag for mange tusinde daglige bilister fra Frederikssund til København. Her åbner Vejdirektoratet for trafik på 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Smørum vest for København - ca. fire måneder før planlagt.

 

Dagen før markeres åbningen med et motionsløb på strækningen.

 

Snart slut med Frederikssundsvej igennem Ballerup - farvel og tak til Chokolade krydset :-)

 

Læs pressemeddelsen fra Vejdirektoratet. 

 

Guld annoncører

Image Map

 

Sølv annoncører

Image Map

Copyright © 2011 Ganløse Bylaug
All Rights Reserved.